Khamis, April 21, 2011

BILA SANG GILA BABI BERSUARA.......

Mulut serupa puki ayam dan ada penyakit BABI GILA - Mazlan Aliman cakap tak pakai otak ,akal letak kat lutut,bodoh piang!

Kalau perjuangan pakatan sama rata,awat tak bagi saja tanah kepada semua bangsa? Cina pun nak jugak,India pun nak jugak! Apa yang istimewa sangat dengan 79 ribu generasi kedua?

"Pakatan Rakyat akan membuktikan keseriusan mereka bagi memenuhi ikrar Buku Jingga bahawa Felda Plantations Sdn Bhd akan dibubarkan dalam tempoh 100 hari Pakatan mengambil alih Putrajaya.

Sebagai gantinya tanah perladangan seluas 367,000 hektar milik Felda akan diagihkan kepada sekurang-kurang 79,000 anak-anak generasi kedua bawah Persatuan Anak-anak Peneroka Felda (ANAK).

NONEPengerusinya, Mazlan Aliman (tengah) berkata NGO itu bersedia menjalankan pendaftaran bulan depan bagi menyaring permohonan anggotanya untuk mendapatkan tanah.

"Kami sedar proses saringan mungkin mengambil masa, jadi kami akan edarkan borang permohonan pada perhimpunan kami 28 Mei ini dan membuat saringan selepas itu.
-mkini

Tapi kerana apa peserta rancangan Felda hanya untuk bumiputra? Ya kerajaan selama ini menjaga hak bumiputra membantu membasmi kemiskinan melalui Felda.
Tapi haram jadah macam Mazlan Aliman punyai akal singkat nak bubar Felda pirah mabuk!Flyingkick

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bangsat sungguh Si Mazlan Aliman ni.
Bakor kan aje !