Sabtu, Jun 25, 2011

NAK "BERSIH" TAPI BUSUK MACAM TAHI BABI


Sudah terang lagi bersuluh. Rasanya rakyat Malaysia tahu apa tujuan sebenarnya puak - puak Pakatan Pembangkang tu beria - ia benar nak buat perhimpunan  Bersih 2.0 bulan depan.

Tujuan mereka bukan lah nak membetulkan sistem Pilihanraya sebenarnya. Kalau nak membetulkan sistem Pilihanraya, tak perlu buat perhimpunan beramai - ramai.

Cukup setakat diorang hantar referandum sahaja kepada Yang DiPertuan Agung. Kemudian adakan perbincangan dengan pihak Suruhanjaya Pilihan Raya.

Tapi disebabkan puak - puak Pakatan Haramjadah ni ada niat lain, maka sebab itu lah diorang beria - ia benar nak buat perhimpunan ni.

Diantara niat jahat mereka ialah untuk menjatuhkan kedudukan Malaysia sebagai salah sebuah Negara yang aman di dalam dunia.

Pada ketika ini, Malaysia menduduki tangga ke 19 daripada 150 buah Negara yang didapati aman mengikut Indeks Keamanan Dunia (GPI).

Kedudukan ini dikatakan meningkat naik sebanyak tiga anak tangga sejak dari tahun lepas. Keputusan tersebut diumumkan pada penghujung Mei yang lalu.

Jadi, disebabkan ada peningkatan dalam indeks tersebut membuatkan puak - puak Pakatan Haramjadah ni tak puas hati.

Kalau boleh diorang nak Malaysia ni duduk dalam kedudukan yang paling rendah atau paling buruk. Seterusnya, menjejaskan imej Negara secara keseluruhan.

Dengan cara itu, mereka akan dapat memanipulasikan minda rakyat agar menolak kepimpinan sedia ada dengan menyatakan bahawa mereka gagal menguruskan keamanan.

Padahal yang suka memporak perandakan keadaan ialah puak - puak Pakatan Haramjadah tu sendiri. Sampaikan dalam Masjid pun diorang buat kecoh. Kalah Yahudi!!! 

Itu yang diorang kata perhimpunan aman? Aman Kepala Tengkorak dia. Cakap je pandai diorang ni. Tapi buat tak reti. Bodoh nak mampos!!!

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Perkara 10. Kebebasan bercakap, berhimpun dan berpersatuan.
(1) Tertakluk kepada Fasal (2), (3) dan (4)—.
(a) tiap-tiap warganegara berhak kepada kebebasan bercakap dan bersuara;.
(b) semua warganegara berhak untuk berhimpun secara aman dan tanpa senjata;.
(c) semua warganegara berhak untuk membentuk persatuan.

(2) Parlimen boleh melalui undang-undang mengenakan—.
(a) ke atas hak yang diberikan oleh perenggan (a) Fasal (1), apa-apa sekatan yang didapatinya perlu atau suai manfaat demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya, hubungan baik dengan negara-negara lain, ketenteraman awam atau prinsip moral dan sekatan-sekatan yang bertujuan untuk melindungi keistimewaan Parlimen atau mana-mana Dewan Undangan atau untuk membuat peruntukan menentang penghinaan mahkamah, fitnah, atau pengapianapa-apa kesalahan;.
(b) ke atas hak yang diberikan oleh perenggan (b) Fasal (1), apa-apa sekatan yang didapatinya perlu atau suai manfaat demi kepentingan keselamatan Persektuan atau mana-mana bahagiannya atau ketenteraman awam;.
(c) ke atas hak yang diberikan oleh perenggan (c) Fasal (1), apa-apa sekatan yang didapatinya perlu atau suai manfaat demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya, ketenteraman awam atau prinsip moral.

(3) Sekatan-sekatan ke atas hak untuk membentuk persatuan yang diberikan oleh perenggan.
(c) Fasal (1) boleh juga dikenakan oleh mana-mana undang-undang yang berhubungan dengan perburuhan atau pendidikan.

(4) Pada mengenakan sekatan-sekatan demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya atau ketenteraman awam di bawah Fasal (2)(a), Parlimen boleh meluluskan undang-undang melarang dipersoalkan apa-apa perkara, hak, taraf, kedudukan, keistimewaan, kedaulatan atau prerogatif yang ditetapkan atau dilindungi oleh peruntukan Bahagian III, Perkara 152, 153 atau 181 melainkan yang berhubungan dengan pelaksanaannya sebagaimana yang dinyatakan dalam undang-undang itu.