Isnin, Disember 13, 2010

TERKINI DARI RPK - KUASA KETIGA ?

Penulis blog yang kontrovesi Raja Petra Kamarudin akan menggunakan kuasa ketiganya untuk menubuhkan satu badan yang akan membawa pembaharuan didalam politik Malaysia.
Ianya dikenali sebagai - Gerakan Kebebasan Awam Malaysia (MCLM) - tidak akan mencuri undi dari Pakatan, tetapi sebaliknya bermatlamat untuk "memperbaiki" apa yang rosak di Malaysia.


"Apakah MCLM ini? Nah, jawapan saya ialah KISS: Keep it simple, stupid. Kami adalah sekumpulan tukang-baiki. Dan anda mengatakan ada beberapa perkara yang rosak di Malaysia, seperti parlimen. Kami akan memperbaikinya," katanya semasa siaran langsung webcast dari London malam ini.
RPK menjelaskan bahawa MCLM tidak akan 'mencuri undi' sepertimana yang dibimbangi oleh sesetengah parti politik, tetapi sebaliknya ia akan membantu parti-parti politik untuk mengetengahkan calon-calon terbaik dengan mencadangkan mereka yang mampu berkhidmat dan mendidik masyarakat.
"Mereka mengeluh yang mereka tidak dapat mencari calon yang tepat. Nah, kita memberi mereka calon yang tepat," katanya.
Dengan cara ini, beliau percaya ia akan "memperbaiki" situasi di Malaysia di mana calon-calon yang berkhidmat di Parlimen, menurutnya, kini berkualiti rendah.
"Tujuan kami bukanlah untuk memenangi pilihan raya. Tujuan kami adalah membawa pembaharuan kepada sistem politik," tegasnya.

Pirahhhh.
Nak memperbaiki konon.Jadi selama ini siapa yang merosakannya.? kalau bukan RPK dan sukusakatnya.
Ada hati nak buat baik.
Hati kaudhu perut hijau lah lu !


Yo Yo YO
RPK sudah gila talak.
Nak buat baik lah tu.
Pitih sudah habis kaaaa
Tarak tempat mau pigi kaaa...
Todi tak ada jual diEnglan ke !
Balik sinilah kalau tarak salah
Lu bising2 bikin apa .. Mabooook kaaa !

7 ulasan:

Double Y berkata...

Suruh dia repair otak dia dulu. Kat Malaysia ni takde apa yang rosak selain Anwar Ibrahim.

Tangga Langit berkata...

salam..

saya sudah linkkan ur blog dalam ketanggalangit.blogspot.com

balut_skek berkata...

banyak sangat makan babi dengan minum arak..cakap pun kadang2 betul,kadang2 senget...jangan layan la orang gila ni

Tanpa Nama berkata...

Habaq kat RPK, Malaysia nihh... tak ada pa yang nak diperbetulkan.

poooodah....

blogenstarz berkata...

Tangga langit
TQVM
Ganassss lagi..!

Wadah Kelana Jaya berkata...

salam blogger

sudah di'link'kan..mohon sebarkan bersama url blog kita-kita ni..biar satu dunia tau betapa haram jadahnya PR ni ..

wadahkelanajaya.blogspot.com

blogenstarz berkata...

WKJ
TQVM n INSYAALLAH !