Khamis, Mac 24, 2011

DALAM PKR - ADA YANG SANGGUP MENJADI PENGKHIANAT KERANA WANG !

Tuduh menuduh ekoran penayangan video seks yang dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim, berpanjangan apabila pemimpin PKR pula didakwa mahukan RM100,000 sebagai "pelincir" untuk membawa lebih ramai ahli parlimen Pakatan Rakyat menonton video itu.
Ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah yang sebelum ini dianggap sebagai Datuk T mendakwa, ahli parlimen PKR, Datuk Johari Abdul membuat permintaan itu selepas menonton video kontroversi itu.

Beliau juga mendakwa Johari meminta RM1 juta untuk setiap seorang bagi tujuh anggota parlimen yang akan dibawanya untuk menonton video itu, menjadikan jumlah keseluruhan yang perlu dibayar sebanyak RM7 juta.

"Bila (permintaan sebegini) ini berlaku, kita pun buat keputusan tolak (permintaan Johari)," kata seorang lagi anggota Datuk T - bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Rahim Thamby Chik.

Seorang lagi anggota Datuk T atau Datuk Trio (bertiga) itu didakwa Datuk Shuaib Lazim. Beliau juga bendahari Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) bagaimanapun tidak hadir.

Bercakap dalam sidang media di sebuah hotel di ibu negara bagi mendedahkan identiti Datuk T dan tujuan mereka menayangkan video kontroversi itu, Rahim menyifatkan dakwaan Johari pagi tadi sebagai "tohmahan" semata-mata.

"YB ini yang kata, (video) itu benar. Ini si fulan itu, ini ketua PKR," dakwa Rahim mengulas kenyataan Johari yang mendakwa orang dalam video itu bukan Anwar.

Menurut mereka, selain Johari dan wartawan, terdapat beberapa anggota parlimen yang dekat dengan mereka telah menonton video itu. Bagaimanapun identiti pihak terbabit tidak didedahkan.

Pagi tadi, Johari mengakui terdapat percubaan menggunakan video seks sebagai umpan memberi anggota parlimen Pakatan, seperti didakwa Setiausaha Agung PKR Saifuddin Nasution dalam sidang media bersama mereka.

Ditanya kenapa Johari dipanggil bagi menonton video itu, Shazryl menjelaskan, ia ekoran ahli jawatankuasa Majlis Pimpinan Pusat PKR itu merupakan anak saudara kepada Shuaib.

Sementara itu, Shazryl turut mendakwa terdapat usaha mendapatkan video "tunggal" tersebut daripada oleh Presiden PKR Datuk Seri Wan Azizah Ismail yang juga isteri Anwar.


sumber:
pejuangbangsa

Kita lihatlah betapa hinanya Anwar disingkirkan.
Betul kata Dr.Mahathir...
Kehinaan sentiasa mengekori Anwar kerana gilakan kuasa !

2 ulasan:

Bingai @ Bangang berkata...

Tidak semua yang kita lakukan di dunia ini akan dihitung di akhirat. Ada di antaranya Allah mengarahkan pembayaran TUNAI PENDAHULUAN (Cash Advance) sebahagiannya sedangkan sebahagiannya lagi di akhirat. Namun sekiranya pembayaran tunai tersebut disertakan dengan taubat, mungkin hukuman di akhirat akan dipertimbangkan. Wallahualam...

Jom sokong penubuhan Suruhanjaya Siasatan Di Raja!

Aku yang bingai
18SX: Baru celup dah pancut?

Tanpa Nama berkata...

entahla....