Selasa, April 12, 2011

PAKATAN HARAMJADAHLAH YANG MENJAHATKAN ORANG LAIN.

Sapa budak jahat ni?
 
Dulu..budak jahat dikabornya PDRM. PDRM diserang sungguh2 kerana selalu mengekang “kebebasan” mereka utk brcakap, brsuara kononnya…menyekat “kebebasan” mereka untuk “brhimpun secara aman”..PDRM tak mahu bagi kerjasama kerana tak mahu bagi permit pada mereka utk “berhimpun secara aman”.. Aman..konon!!
 
PDRM dituduh anjing kerajaan..penjilat kerajaan. PDRM dihina dan dikutuk dan dikeji brsungguh2 dalam hamper semua ceramah dan kempen..1998 memuncaknya kebencian pada PDRM. Moral PDRM benar2 down. Hasil usaha “dakwah” golongan2 ini..hampir semua rakyat M’sia yakin dan percaya bahwa polis dan rasuah telah menjadi darah daging..sinonim. Bila nampak je polis buat sekatan, maka brbunyi ler..”mm tu cari makan ler tu”… Kesian polis…tapi ni lah hasil “dakwah” pembangkang.
 
 Menuduh org tanpa bukti yg jelas adalah betul dan menepati agama jika org yg dituduh trsebut leh dikaitkan ngan UMNO, kononnya leh menyelamatkan org ramai dari kejahatan sipolan..maka digunakan pendapat2 ulamak2 terdahulu sebagai dalilnya yg diubahsuai sesuai ngan cita rasa mereka. Tak dinafikan ada beberapa pegawai polis yg trlibat, dah ditangkap dan dihukum..tapi kenapa PDRM secara total dipersalahkan? Sapa yg jahat ni?
 
Kini..SPRM menyelongkar dan cuba membenteras gejala2 rasuah yg disyakki berlaku dipejabat2 imigresen dan kastam..maklumlah rungutan2 melimpah masuknya pendatang2 asing dan sekarang sibuk ngan desakan antarabangsa mengenai “perdagangan manusia” dan dikatakan M’sia adalah “hub”nya..Hasil jumpaan dari serbuan2 memang memeranjatkan.
 
Kastam dan Imigresen yg kurang popular spt PDRM mula merasai bahangnya. Rakyat “tercelik mata”..mungkin PDRM leh tersenyum dan kabor..Yeob!! seksa kita dah lepas, korang le pulak...negara dan rakyat rasa spt dikhianati..khazanah negara dan pendapatan negara terjejas...mencecah billion2 ringgit..mereka yg telah diamanahkan oleh Negara dan rakyat telah merosakkan amanah ini.
 
Aku cuma leh nasihatkan sekelian pegawai2 yg bertugas diImigresen dan Kastam..bersemangat waja lah teruskan dedikasi, jgn “dibudak jahatkan” .
 
SPRM..sekurang2nya berilah kerjasama yg mana “pembersihan” dapat dilakukan, dan nilai2 murni dapat dipupuk. Lagi pun badan2 ni leh dikatakan ramai pegawai2nya adalah dari beragama Islam..
 
Bersabarlah..teladanilah PDRM, (teladani semangat juang mereka yakni Walaupun dicerca, dihina, dikatakan “anjing” tetap Jugak laksanakan tugas2 mereka.
 
 
Maklum lah iman ummat akhir zaman..tipis yg amat sangat..jika aku kat pejabat2 kastam atau imigresen ni mungkin dapat tolak setakat Rm10 atau RM 20, tapi kalau dan riban2 setiap bulan pulak tu..ambik je ler, cukup haul keluar zakat  atau banyakkan sedekah..maklum lah, rezeki jgn ditolak dan maut jangan dicari. ( bunyi macam betul he he- ni kalau pembangkang jadi kerajaan)(patutlah dengor2 ramai penyokong pembangkang dalam badan2 penguatkuasa ni- untung2 leh dapat fatwa halal ma)


Fitnah akhir zaman..batil dan haq, menjadi semakin sukar utk bezakannya.
 
 
THE FLYINGKICK

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Jenis tak sedar diri.....
Bakarkan saja !

Tanpa Nama berkata...

ADA YG BERI ALASAN GAJI TAK CUKUP PUNCA KPD RASUAH DLM AGENSI DEPA..
BAIK LUDAH JE MUKA DEPA TU..ORG LAIN PUN GAJI CUKUP MAKAN GAK..