Isnin, Mei 30, 2011

BERUKBAND DAN RANGKAIAN CELCOM MEMBOSANKAN....



Dah lama gua tak hantam celcom berukband ni.Rasanya dekat 3 dekad jugak la.Bukan apa,gua kesian jugak selalu maki-maki dia punya awek2 customer care tu.Depa cuma makan gaji saja.Maki pun tak guna.Habih kuat depa akan cakap celcom sedang buat upgrade.Itupun selepas depa suruh gua try restart handphone atau modem,tapi berukband tetap slow macam siput barbies pregnant 8 bulan.

Kali ni gua nak maki celcom pasai 5GB LIMITED data tu,walaupun nama plan yang gua langgan CELCOM BERUKBAND 3G UNLIMITED.Lu orang bayangkan kalau pakai hari-hari sebelum cecah 5GB penggunaan data pun dah slow nak mampus,bila dah cecah 5GB penggunaan data,celcom akan menambahkan lagi kesengsaraan pada kelajuan berukband tersebut sampai ke tahap paling hina.Lebih hina daripada kelajuan dial-up tahun 1998.

Patutnya kalau sebelum cecah 5GB pun dah slow,tak payah la dok berkira sangat pasal limit tu.Pelanggan bayar untuk kelajuan 3G iaitu 384kbps bukannya 80kbps.

Gua tahu celcom ni hanya pandai menterkedarah duit pelanggan saja.Depa bukan peduli pelanggan dapat apa yang dibayar samada sepadan ataupun tidak dengan perkhidmatan yang diberikan.Pi melingkup la dengan pelanggan.

Setiap kali gua komplain,alasan standard depa ialah: upgrade akan dibuat di kawasan tuan...Jawapan sama semenjak tahun 2009 sampai la ni...kah!kah!kah!


Kepada biaqpila....
Walaupun kitat tak sependapat dalam berpolitik... Tapi kalau pasal Celcom Berukband ni.....
memang gua sokong lu 101 %

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kalau maxis lagi teruk, dah sampai limit terus dia charge 10sen/kb data. mau kena beribu tu charge nyer, sepatutnya gomen buat protection kat pengguna skit. kena watt maximum cap...

Mctheory berkata...

haaa.. yang ni Mc pun sokong hang.. celcom ni bukan saja beruk, malah babiband sekali..

Tanpa Nama berkata...

dah tau broadband 3g mcm tu pi pakai buat apa..sama je maxis dan digi pun..jgn dok nak marah kat celcom saja buat apa..pi komplen kat dato rais yatim baru betul...

Tanpa Nama berkata...

Salam

Aku setuju dgn hang 200%
aku juga kena perah dgn CELCOM, tetripu cmtu jugak..
puas buat laporan..call 1111, celcom care.. care berokband.. hampehh..
dh sk kt SKMM..pn lebih kurang je..
yg peliknya aku pun setuju dgn penulis.. apehal unlimited dlm contract tiba2 limited 5GB?

mmg siallah CELCOM.. CEO dagn geng2 makan kedarah duit haram ni mati esok siaplah..anak cucu depa pn tk selamat kaya raya duit haram peras pelanggan!!

UDA pn sudah jadi pencacai komunis..wpun Jazlan UMNO? cis khianat!!

Tanpa Nama berkata...

Kalau kita hubungi 1111 celcomcare.. yang jawab hanya tahu mengambil maklumat kita dan rakam je ! lepas tu habuk pun tarak. memang hampeh semua TELCO ni....
Dato Rais Yatim... jangan lah biarkan kami hidup macam anak2 yatim yang terbiar tanpa pembelaan.DiBela bila ada TANAH RUNTUH saja !.....