Rabu, Julai 13, 2011

AMANAT MAHAGURU KEPADA PAKATAN RAKYAT TERUTAMA MELAYU PAS !

 
    TUNTUTAN AMBIGA MELALUI IFC 1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam... tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam. 2. Orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh... dikenakan tindakan undang-undang. 3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil. 4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.

    5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan Orang Islam,Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang. 6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak. 7. Orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya. 8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid. 9. Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya. 10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka. 11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah. 12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing. 13. Orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang Hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam. 14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah. Inilah perjuangan Ambiga yang sedang mendapat sokongan daripada orang Islam PAS dan PKR di dalam Negara kita hari ini. Kalau inilah yang kita mahukan,marilah kita menyatakan sokongan tanpa berbelah bagi kepada Ambiga dan IFC.Maruah Melayu Islam di bawah tapak kaki si Hindu Ambiga! 

SEDARLAH MELAYU PAS , PKR DAN DAP !JANGAN BERSUBAHAT !
Ambiga tu silaknat paling bangsat yang pernah ujud diMalaysia ini.

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Yang menjadikan Ambiga berfikiran sedemikian adalah kerana dia jahil dengan Islam. Sekiranya UMNO memerintah mengikut ketergasan Islam, maka sudah pastinya Ambiga tidak berani untuk mempertikaikan dasar-dasar Islam ( lihat konsep kafir zimmi dan kafir harbi ). Lihatlah UMNO sekarang, penuh dengan dasar-dasar mungkar dan maksiat....maka janji Allah telah datang dengan menghilangkan rasa gerun pada hati orang kafir terhadap orang Islam...

Tanpa Nama berkata...

Aku masih ingat lagi bahawa isu murtad niii dah lama dahhhh. zaman aku sekolah isu ni diperkatakan....tapi yg aku hairan apakah tindakan alim ulamak , mufti2 yg dipelopori kerajaan....Mereka ada kuasa utk bersuara dan menyatakan bantahan tapi kenapa golongan ini membisu.....Ini permasalahannya ?????? adakah golongan ini takut utk menentang dan bersuara kerana sayangkan jawatan .......??????

Mat Belalai berkata...

INGAT PAS INGAT AMBIGA..PAS PENYOKONG TEGAR AMBIGA PENYOKONG MURTAD...