Jumaat, Jun 03, 2011

PAS - PAKAI AJE SERBAN - TAPI PENYANGAK POLITIK !

Nizar Lambai keldai DAP !
PERBUATAN YANG MENCERMINKAN PEMIKIRAN SEKULAR NYA!
PAS NAK GANTI UMNO? LAYAK KE PAS NAK GANTI UMNO? SETAKAT MENGAMBIL ALIH BIDANG KEAGAMAAN TU, BOLEH LAH TAPI LAYAK KE MEREKA NAK MENGEMUDI NEGARA DALAM KEADAAN EKONOMI DUNIA YANG TIDAK STABIL NI? LAYAK KE ULAMA PAS BERCAKAP TENTANG EKONOMI GLOBAL? ANAK SUFI CUMA BERTANYA SEBAB GOLONGAN ERDOGAN PAS PUN TELAH MEMPERSOALKAN KREDIBILITI ULAMA PAS UNTUK MEMERINTAH KHUSUSNYA MENANGANI MASALAH EKONOMI!

JADI KALAU MEREKA DAH TAK LAYAK, BERMAKNA YANG LAYAK ADALAH UMNO SAHAJA YANG MEMPUNYAI KEPAKARAN DALAM PELBAGAI DISIPLIN ILMU DUNIA DAN AKHIRAT. 

MUNGKIN PENYOKONG PAS DI LUAR SANA TAK TAHU BAHAWA PARTI PAS YANG ADA SEKARANG NI BUKAN LAGI DIKUASAI SEMATA-MATA OLEH GOLONGAN ULAMA. KEPIMPINAN ULAMA DAH SEMAKIN MENIPIS DALAM PAS. 
YANG TINGGAL DALAM PAS SEKARANG INI ADALAH GOLONGAN YANG BUKAN ULAMA. BERMAKNA MEREKA INI ADALAH MENDAPAT PENDIDIKAN SEKULAR DI SEKOLAH BIASA SEPERTI NIZAR, HUSAM MUSA, MAHFUZ OMAR DAN DI SERTAI PULA OLEH PENJILAT ANUAR BRAHIM YANG SEKULAR BELAKA. 
LAGIPUN BUKAN SUSAH NAK DAPAT TEMPAT DALAM PAS, PAKAI SERBAN, PAKAI JUBAH, CAKAP SIKIT TENTANG AGAMA, HINA  MELAYU UMNO, KUTUK, TABUR FITNAH DAN PANDANG RENDAH PADA YANG BUKAN QARIAH MEREKA, PENYANYI DAN PELAWAK PUN BOLEH TUKAR KERJAYA JADI OSTAD DAN AHLUL BAHLUL PAS!
JADI, DI MANA KUATNYA PAS? BENARKAH PAS KINI MASIH KEKAL BERJUANG BUKAN KERANA KEKAYAAN HARTA DAN KUASA TAPI NIAT SEMATA KERANA ALLAH?

UMAT ISLAM JANGAN LAH TERPEDAYA DENGAN LAKONAN PUAK ERDOGAN NI. MEREKA HANYA MEMPERALATKAN AGAMA  ISLAM ! ITU SAJA!

PAS - Pakai Aje Serban !

credit:
anaksufi

Tiada ulasan: