Isnin, Julai 11, 2011

TAHNIAH PDRM - BERSHIT MEMANG BANGSAT

BerSHIT 2.0 : Tribute To PDRM!mesej dan kronologi:

0:12 - PDRM bersedia berkawal di jalan tun perak (hadapan mydeen - dulu metrojaya) jalan di bulatan puduraya masih lagi lengang tapi banyak kedai telah ditutup (termasuk restoran A&W)

0:24 - kira2 2,000 ekor beruk2 demonstran mula berkumpul di jalan bukit bintang dan berjalan melalui jalan pudu menuju puduraya... 90% dari jumlah mereka adalah melayu. jalanraya mula sesak dan lalulintas tergendala.

0:57 - semua kedai2 & pejabat2 di pinggir jalan pudu sudah ditutup.

1:43 - beruk2 demonstran berhenti dan berkumpul di bulatan puduraya termasuk di atas dataran maybank. jantan & betina (temasuk muslimah PAS) bercampur berhimpit2 kesesakan... ketika ini jumlah mereka sudah meningkat hampir 4,000 ekor.

pihak polis cuma menutup dan berkawal di jalan tun perak, jika mengikut perancangan asal mereka (menuju ke stadium merdeka) tak perlupun mereka berkumpul di situ... boleh saja mereka meneruskan perjalanan melalui hadapan hotel impiana (skang dah tukar nama hotel apantah) dah terus melalui petaling street menuju ke stadium merdeka.

2:05 - pihak polis memberi amaran supaya mereka bersurai... tapi beruk2 demonstran terus berkumpul di bulatan puduraya dan memprovok pihak polis. polis menyimbah water cannon bila mereka tidak mempedulikan arahan.

2:25 - beruk2 demonstran menyerbu ke arah anggota2 polis. polis terpaksa melepaskan menembak teargas.

2:51 - beruk2 demonstran pertempiaran melarikan diri, polis mula mara untuk melakukan tangkapan.

3:11 - beberapa ekor beruk demonstran yang memaki dan melawan polis berjaya ditangkap. kebanyakan mereka melayu, termasuk yang dah tua bangka masih ada hati nak tunjuk gedebe!

3:25 - 2 ekor beruk demonstran berbalah sesama sendiri... polis terpaksa meleraikan mereka.

3:47 - beruk2 demonstran berkumpul pula di jalan pudu (hadapan puduraya) dan memprovok pihak polis.

4:00 - polis beberapa kali melaungkan amaran supaya mereka bersurai, atau disuraikan dengan kekerasan (apa lagi pilihan yg boleh polis lakukan bagi menjalankan tugas & tanggungjawab mereka?)

4:08 - beruk2 demonstran tetap tidak berganjak dan polis terpaksa menembak teargas, beruk2 demonstran berundur dari hadapan puduraya.

4.12 - polis mara ke hadapan. beruk2 demonstran berkumpul semula dan tidak berganjak dari jalan pudu (hadapan hospital tung shin)

4.31 - setelah amaran bersurai tidak diendahkan lagi, polis terpaksa melepaskan water cannon dan teargas. beruk2 demonstran bertempiaran melarikan diri membuatkan tiada lagi beruk2 yang berkumpul menyesakkan jalan pudu.

4:40 - polis melakukan serbuan ke dalam hospital tung shin selepas dikhabarkan ramai yang lari bersembunyi di perkarangan bangunan tersebut. peliknya bila tangkapan dibuat kebanyakan yang bersembunyi di dalam hospital adalah kaum cina. rupanya2 cuma tinggal beruk2 melayu bahalol yang menginja di jalanraya selepas polis melepaskan water cannon & teargas pertama.

5:01 - pemimpin2 pembangkang r.sivarasa dan ngeh koo ham dibawa keluar selepas ditangkap di dalam perkarangan hospital tung shin.
.....

sumber

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kaulah yang bangsat!!!!